blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG likan666
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
likan666



Lost - Nezvestní : 1. teória
pridal likan666 2.6. 2008 o 18:49


Bola to len obyčajná teória alebo je za tým všetkým niečo viac?
Nepochybne druhá možnosť. Ľudia, čo prežili haváriu, sa od prvého dňa stretávajú s divnými javmi, ktoré nedokážu vysvetliť, či už je to zvláštny strojový zvuk z džungle , prítomnosť ľadových medveďov na ostrove alebo skupinka prezývaná " Tí druhí", ktorá ich ohrozuje. Existencia podzemného komplexu s logom spoločnosti Dharma nasvedčuje, že havária možno nebola náhoda a všetko môže byť jeden veľký podfuk.

Prečo neustále sledujeme retrospektívy hlavných hrdinov?
Hlavní hrdinovia predstavujú veľmi rozmanitú skupinu čo sa týka charakterov. Každý z nich prežil život plný zvratov, havária s lietadlom ich uvrhla do nového, neznámeho prostredia, s ktorým sa snaží každý vyrovnať po svojom. Vzhľadom k tomu, že osudy niektorých hrdinov sa pretli či boli dokonca priamo navzájom ovplyvnené už v minulosti, dá sa predpokladať, že ich minulosť hrá veľmi dôležitú rolu v odhalení tajomstva celého ostrova.

Majú domnelé monštrá niečo spoločné s poklopom?
Ľadový medveď alebo žralok v mori nesúci logo Dharmy k poklopu a podzemnému komplexu nepochybne patria. Už menej isté je, čo znamenajú strojové zvuky a ako so všetkým súvisí zvláštny čierny dym a diery v zemi.

Patria Tí druhí k spoločnosti?
Pravdepodobne áno, ale žiadna priama spojitosť zatiaľ nebola dokázaná. Pokiaľ pôsobia ako živá ochrana či skôr organický regulátor v celom experimente, nevysvetľuje to aspoň zatiaľ ich väzbu k deťom.

Havária: Prečo havarovalo lietadlo?
Príčina nie je známa, ale zrejme sa nejedná o náhodu. Behom letu došlo vďaka zhoršenému počasiu k prudkým otrasom a v priebehu niekoľko nasledujúcich sekúnd sa lietadlo rozlomilo na dve časti. Nie je však jasné, či to bolo skutočne vďaka nepriaznivému počasiu, alebo sa jednalo o priamy útok. A tiež nie je jasné, prečo sme nevideli samotný pád lietadla, a preto je možné, že celá havária bola "fingovaná".

Kde havarovalo lietadlo?
Let číslo 815 spoločnosti Oceanic mieril zo Sydney cez Tichý oceán do Los Angeles. Neďaleko Fidži sa vyskytlo nepriaznivé počasie, lietadlo sa muselo čiastočne vychýliť z kurzu a následne havarovalo.

Kedy havarovalo lietadlo?
Podľa útržku z Jackovej batožiny bol deň odletu 21. september, väčšina oficiálnych materiálov hovorí o dni nula - 22. september. A rok? Ten nie je nikde oficiálne oznámený, ale má sa za to, že "súčasnosť", tzn. V dobe vzniku 2004. Existujú však teórie, že sa príbeh odohráva niekoľko rokov v budúcnosti.

Prečo ich nikto nehľadá?
Lietadlo bolo vychýlené z kurzu podľa slov pilota o cca 1000 míľ. To je veľký odklon, ktorý nepochybne sťažuje resp. prakticky znemožňuje začať s pátraním. Za cca dva mesiace reálneho deja behom seriálu zatiaľ nedošlo k žiadnemu kontaktu s okolitým svetom.

Ostrov: Na čo slúži kábel, ktorý vedie do oceánu?
Neznámy kábel bol objavený Sayidom pri ceste cez pláž. Vieme, že jeden jeho koniec vedie smerom do vnútra ostrova, blízko úkrytu Danielle. Kam ale vedie druhý koniec a či kábel ďalej pokračuje do oceánu nie je známe.

Zvuky a monštrá: Čo spôsobuje "strojové" zvuky a pohyb stromov?
Od prvých chvíľ na ostrove sa stroskotanci stretávajú so zvláštnymi zvukmi. Dlhú dobu nebolo jasné, čo majú znamenať. Podľa Danielle to je bezpečnostný systém, ktorý má udržať nepozvaných hostí od vstupu do určitej časti ostrova. Či je to len ilúzia, alebo tieto zvuky a pohyby vydáva niečo konkrétne, nebolo zatiaľ zistené.

Kde sa na ostrove vzali ľadové medvede?
Prekvapivý výskyt ľadových medveďov na tropickom ostrove má dve teórie. Vzhľadom k nepochybne zvláštnym schopnostiam, ktorými disponuje Walt, je možné, že zhmotnil svoje zážitky či strach, veď aj podľa retrospektívy mal doma plyšáky medveďov, naviac na ostrove si čítal comics, kde na jednej stránke ľadové medvede sú. Bolo však odhalené, že medvede majú na sebe dôverne známe "Dharma" logo, čo by naopak ukazovalo, že majú iný priamy účel ako aj žralok, ktorý napadol Sawyera a Michaela po stroskotaní člna.

Čo je čierny dym?
Jedná sa zrejme o inteligentnú formu života schopnú istých reakcií. Vychádza z hlbokých dutín v džungli, kam môžu byť ľudia zatiahnutí, zároveň (zrejme) navodzujú isté veľmi autentické halucinácie schopné napríklad zhmotniť najväčšie obavy ľudí.

Tí druhí (The Others): čo sú zač?
Ich pôvod je neznámy. Isté je, že sú na ostrove či v jeho okolí dlhú dobu. Dôvod ich zotrvania tiež nie je známy. Chovajú sa veľmi nepriateľsky. Muž menom Ethan, ktorý k nim pravdepodobne patril, infiltroval prvú časť stroskotancov tesne po havárii, ale bol odhalený a zastrelený. K druhej časti stroskotancov sa chovali omnoho agresívnejšie a väčšinu z nich odvliekli a zrejme zabili.

Čo chcú Tí druhí?
Ich motívy sú neznáme, ich jediná túžba je známa - majú záujem o malé deti. Uniesli dcéru Danielle, z člna sa im podarilo tiež uniesť Walta. Podľa kresieb na skalách je možné, že ich záujem o deti má náboženské pozadie.

Poklop a Dharma: Prečo je na ostrove poklop?
Bolo zistené, že pod objaveným poklopom sa ukrýva rozsiahly podzemný komplex skrývajúci kompletné zariadenie pre prežívanie po niekoľko rokov vrátane vlastného zdroja energie a zásob potravín. Poklop slúži ako výstup na ostrov, ale nie je jediným vstupom do komplexu, je možné do neho vstúpiť ešte cez dvere inde.

Čo je zač podzemný komplex?
Podľa inštruktážneho filmu nájdeného v komplexe sa jedná o výskumné laboratórium. Čo však skúma nie je príliš jasné. Dvaja muži sú vždy určení, aby každých 108 minút zadali číselnú kombináciu 4 8 15 16 23 42 do počítača a spustili tak nový cyklus odpočítavania. Čo tým ale spoločnosť Dharma, autor komplexu, sleduje, nie je doposiaľ známe. Isté je len to, že na ostrove sú minimálne dva (zatiaľ nájdené) komplexy. V prvom bol nájdený Desmond, ktorý si myslel, že je tu zavretý kôli zamoreniu zemského povrchu, v druhom nebol nikto a prežívala v ňom druhá časť cestujúcich.

Čo je Dharma zač?
Dharma je meno spoločnosti stojacej za podzemným komplexom. Jej meno nie je vymyslené, ale odkazuje na filozofickú tému venujúcu sa javom. Je to náuka veľmi úzko zviazaná s budhizmom a v zjednodušenej forme (o niečo obsiahlejší popis ponúka napríklad Wikipedia) rozkladá človeka na päť skupín javov (dharm) - telo, pocit, vnímanie, voľná činnosť a vedomie, z nich len telo ide ďalej rozložiť.


teoria pochádza zo stránok www.4815162342.com



Prístupov 4935
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
PLAYSTATION®3
[ 10.8.2008] (príspevkov 4)
LCDTV Samsung LE27S71B
[ 10.8.2008] (príspevkov 0)
Lost čísla: 4 8 15 16 23 42
[ 2.6.2008] (príspevkov 4)
Lost - Nezvestní : 2. teória
[ 2.6.2008] (príspevkov 0)
Lost - Nezvestní : 1. teória
[ 2.6.2008] (príspevkov 0)
Death Note:The Last Name
[ 11.5.2008] (príspevkov 0)
Dragon Tiger Gate
[ 15.4.2008] (príspevkov 2)
Linkin Park 17.juna 2008 Brno-Velodrom
[ 13.4.2008] (príspevkov 0)
My Chemical Romance 30.10.2007 Bratislav...
[ 13.4.2008] (príspevkov 4)
My draw's
[ 15.3.2008] (príspevkov 1)