blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG likan666
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
likan666



Death Note:The Last Name
pridal likan666 11.5. 2008 o 10:41

Death Note:The Last Name

                                           
                                         

Človek, ktorého meno bude napísané do tohoto zápisníku zomrie. Zápisník nefunguje, keď zapisujúci nepozná tvar toho koho meno zapisuje. Osobám rovnakého mena teda nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Ak je príčina smrti zapísaná do 40 sekúnd. Tak osoba zomrie na tieto následky. Ak nie je uvedená príčina tak osoba zomrie do 40 sekúnd na a infarkt. Po zapísaní pričiní môžu byť podrobnosti doplnene behom 6 minút a 40 sekúnd. Človek, ktorý sa dotkne Death Note uvidí pravého vlastníka. Jedinec, ktorému sa podarí stratiť vlastníctvo zápisníka stratí len spomienky ako zápisník používať. Spomienky možno získať späť ak sa opäť dotkne zápisníka, bez nutnosti získať vlastníctvo. Death Note dokáže pracovať  v rámci 23. dni(ľudského kalendára) tzv. pravidlo 23 dni. Ak je len raz napísané meno človeka do zápisníku tak je smrť neodvrátitelná. Tak.  Ak ste ešte neprestali čítať, už určite tušíte o čom bude týchto nasledujúcich pár riadkov.  Tušíte správne.

Death Note(Desu Nōto). Ide o japonskú mangu, ktorá vyšla po prvýkrát v roku 2003 v magazíne Shonen Jump (otcom celého projektu je Tsugumi Ohba)a vo svojej vlasti ho sprevádzal obrovsky úspech. Death Note ma 108 epizód a posledná z nich vyšla v roku 2006 a presne v ten istý rok na jar sa do kín dostal prvý Death Note film.

Death Note sprevádzal úspech ba dokonca zanechal za sebou aj Davinci-ho Kód.  Z 108 epizód  neskôr vznikla novela, nasledovala ju anime séria, ktorá bola ešte úspešnejšia a nakoniec už avizovaný film. Ale tým to ešte zďaleka neskončilo. Totižto ešte ten istý rok(pár mesiacov po prvej epizóde) prišlo do kín pokračovanie, ktorý nesie názov Death Note: The last name. Objavia sa všetky postavy z prvého filmu a pribudne aj pár nových. Herci stvárňujúci hlavne postavy sú opäť dokonalí.

   

Detah Note: The Last Name začína presne tam, kde prvý Death Note skončil. Yagami Light (Fujiwara Tatsuya)  sa pridá k vyšetrovaciemu týmu, aby pomohol dolapiť Kiru, na druhej strane sa dostane dosť blízko k svojmu najväčšiemu nepriateľovi L-ovi (Matsuyama Kenichi). L stále nemôže vynachváliť Lightove schopnosti, hlavne to, aký je pre tím dôležitý a L sa nevie zase zriecť teórie, že Light je Kira. Na zem sa však dostáva ďalší Death note, ktorého  vlastníkom sa tentoraz stane dievča J-Popu, idol Amane Misa (Toda Erika) – zhodou okolností podobá sa na svoju animovanú predlohu. Avšak, postava Aname je v danej anime sérii zvládnutá oveľa lepšie. Misa je fanúšičkou Kiri a hodlá sa sním za každú cenu stretnúť. Myslí si, že jej Kira zachránil život práve vtedy, keď zabil jej prenasledovateľa. Napokon sa s Lightom stretne a spolu potom urobia všetko preto, aby zastavili L-a. Light-ovi vypomáha najmä s tým, že Misa vidí očami Shinigami, a tak dokáže zistiť ozajstne meno L-a. Viac z deja opäť nechcem prezradiť, ale viem vám zaručiť to, že ak sa na film pozriete tak nebudete sklamaní, ba naopak prekvapení záverom.

           

Tak a teraz sa pozrieme na to ako dopadol. Je to trocha nezvyčajné, ale druhý diel prekonáva prvý a to na každom fronte. Je oveľa napínavejší, zaujímavejší a herci sú priam strhujúci. CGI animácie sú o niečo dokonalejšie. Skrátka tým chcem naznačiť to, že sa Detah Note: Last Name naozaj podaril, a tak môžem povedať, že sa to oplatilo sfilmovať(oba filmy). Film opäť ubehne strašne rýchlo, ani sa nenazdáte a je tu koniec. Posledné minúty sú tak napínavé, že mi na prstoch už skoro žiadne nechty nezostali. Už som tomu nemohol uveriť, ako to takto mohli s filmovať. Každú sekundu som si pomyslel, že to už musí byt koniec. Stále a stále prichádzali nove obraty v deji, až kým to naozaj neskončilo.Som ochotný povedať, že sa jednalo o jeden z najlepších filmov, aké kedy v Japonsku vznikli. Všetci si to určite pozrite, ak máte tu možnosť. A aj vtedy, ak už náhodou sledujete anime či čítate mangu. Sú tu dosť veľké rozdiely vo všetkých verziách, ale koniec všetkých je určíte podobný. Tak asi jediná vec vás môže odradiť od pozretia druhého filmu a to, že sa nechcete dozvedieť, ako to vlastne skončí, medzi Lightom a L-om, ešte pred dočítaním či dopozeraním anime. Poslednou otázkou však zostava: Who will be the last man standing? Who will be the last name in the Death Note?

                                 

   




Prístupov 8023
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
PLAYSTATION®3
[ 10.8.2008] (príspevkov 4)
LCDTV Samsung LE27S71B
[ 10.8.2008] (príspevkov 0)
Lost čísla: 4 8 15 16 23 42
[ 2.6.2008] (príspevkov 4)
Lost - Nezvestní : 2. teória
[ 2.6.2008] (príspevkov 0)
Lost - Nezvestní : 1. teória
[ 2.6.2008] (príspevkov 0)
Death Note:The Last Name
[ 11.5.2008] (príspevkov 0)
Dragon Tiger Gate
[ 15.4.2008] (príspevkov 2)
Linkin Park 17.juna 2008 Brno-Velodrom
[ 13.4.2008] (príspevkov 0)
My Chemical Romance 30.10.2007 Bratislav...
[ 13.4.2008] (príspevkov 4)
My draw's
[ 15.3.2008] (príspevkov 1)