blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG likan666
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
likan666



Dragon Tiger Gate
pridal likan666 15.4. 2008 o 9:37

 Brána Draka a Tigra bola založená dvoma majstrami kung-fu menom Wong Jianglong a Wong Fuhu. Postavili sa, aby bojovali a vyslobodili ľud z útlaku. Začali vyučovať bojové umenie a tento klan sa stal symbolom spravodlivosti. Zatiaľ čo všetci k nim chceli patriť, Wong Fuhuov syn Drak, chcel od klanu odísť a rozišiel sa s mladším bratom Tigrom.

Náboženstvo zvané "hongkonský akčný film" utrpelo v posledných rokoch pomerne silné podpásovky, od lokálnych pirátov, alebo Hollywoodu, ktorý pozvoľna vykradol všetok talent z bývalej britskej kolónie, v ktorých sa točili tie najlepšie bitky v známom vesmíre. Už to vyzeralo, že sa budú exportovať filmy len gangsterské a komédie (nič proti nim), ale potom sa vrátil Donnie Yen a spolu s režisérom Wilsonom Yipom natočili S.P.L. Bola to napoly odpoveď na thajský Ong-Bak, napol snaha o zmixovanie klasických kung-fu bitiek a súčasné vlny gangsteriek. Vyšlo to na jedničku a Donnie sa konečne po rokoch trápenia, kedy režíroval svoje vlastne filmy a predvádzal v nich len priemerné akčne výkony, dokázal sa vrátiť v špičkovej forme. A čo urobíte, keď si stanovíte latku príliš vysoko? Proste ju preskočíte. Wilson a Donnie sa vracajú, tentokrát s adaptáciou slávneho hongkonského comicsu, v ktorom sa trio mladíkov postaví zlu.

Nový akčný film Wilsona Yipa je filmová adaptácia známeho komixu, ktorého tvorcom je Yuk Long Wong. Vyzerá to tak, že filmy točené podľa komixov sa začínajú naplno rozbiehať aj v Ázii.

Vo filme si zahrali hlavné postavy známi a ostrieľaní herci. Shawn Yue (Infernal Affairs), Nicholas Tse (New Police Story, The Promise), a posledného z nich už netreba ani špeciálne predstavovať. Ale predsa, však ho máme strašne radi. A tým nie je nikto iný ako Donnie Yen (Black Mask, Hero, Seven Swords, SPL,...)

Dragon Tiger Gate je jedno miesto, jedna brána predstavujúca spravodlivosť. Príbeh hovorí o dvoch bratoch, ktorí boli v detstve od seba odlúčení. Tiger (Nicholas Tse) svoje detstvo prežil na mieste zvanom Dragon Tiger Gate, Dragon (Donnie  Yen) sa v detstve dostal medzi gangstrov, ktorí ho aj vychovávali.Pri veľkej a štýlovej bitke sa ich cesty opäť stretnú, aby spolu čelili obávanému zloduchovi Shibumi. Shibumi sa za každú cenu pokúša získať kontrolu nad Dragon Tiger Gate. K bratom sa pridá aj Turbo (Shawn Yue) a traja sa postavia proti zlu. Nebudú to však mať ľahké. Shibumi ovláda rôzne bojové techniky a je takmer nezničiteľný. Aby ho porazili, budú potrebovať špeciálne schopnosti. A tak Turbo Shek získa techniku zvanú "Golden Mask", Tiger Wong ovládne techniku "Electric Dragon Drill" a Dragon Wong si zas osvojí „Eighteen Dragon-Slaying Palms“.

Príbeh vôbec nie je žiadna extra trieda. Určite každý z nás už niečo podobné videl. Herci väčšinou nijako zvlášť nevynikajú, ale aspoň sú všetci cool. Mne sa na filme najviac páčilo jeho spracovanie. Je pravda že komix nepoznám, ale väčšina scén je natočená práve typicky komixovým štýlom. Krásna bola napríklad scéna z vtáčej perspektívy. V jednej izbe prebiehala obrovská bitka a vedľa v izbe zas ľudia pokojne jedli (až kým tam niekoho nekopli). Viackrát je vidieť aj to, keď  niekoho kopnú/udrú a ten potom letí do poriadnej diaľky. Popri tom to vidieť celé z pohľadu vlastných očí. Pri pozeraní, hlavne zo začiatku, je ťažké rozoznať, či sa jedná o animovaný film, alebo či sú to živí herci. Je to veľmi dobre spracované a už len pre toto sa oplatí film pozrieť. Súboje sú veľmi kvalitné a vo filme ich nie je málo.

 Film bez problémov prešiel aj cez prísnu čínsku cenzúru, takže sa dostal do kín v pôvodnej dĺžke. Hercom sa ich perfektné účesy vôbec nekazia ani počas najväčších bojov, hudba je celkom fajn, príbeh tiež celkom ujde, ak v ňom nehľadáte žiadnu filozofickú hĺbku. Komu nevadí jednoduchosť, ten sa pri pozeraní nudiť určite nebude Postavy majú dostatočnú charizmu - dievčatá, ktorým sa páčia ázijskí chlapci, si určite prídu na svoje. Kto by čakal nejaké značné dramatické dejové zvraty, toho určite sklamem, ale napriek tomu sa to oplatí vidieť. Donnie Yen obstál, ako choreograf bojových scén aj ako herec. Samozrejme sa chvála týka aj ostatných hercov, aj napriek tomu, že sa bojovému umeniu nevenujú toľko ako Donnie (ale Nick sa učil dosť, je to vidieť). Donnie je predsa majster aj napriek svojmu pokročilému veku. Film bol prvýkrát uvedený v deň jeho štyridsiatych tretích narodenín, 27.júla 2006. Kritici film síce nešetrili, ale aj napriek tomu si našiel dostatočný počet divákov a už čoskoro sa dočkáme pokračovania.



Prístupov 5862
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
PLAYSTATION®3
[ 10.8.2008] (príspevkov 4)
LCDTV Samsung LE27S71B
[ 10.8.2008] (príspevkov 0)
Lost čísla: 4 8 15 16 23 42
[ 2.6.2008] (príspevkov 4)
Lost - Nezvestní : 2. teória
[ 2.6.2008] (príspevkov 0)
Lost - Nezvestní : 1. teória
[ 2.6.2008] (príspevkov 0)
Death Note:The Last Name
[ 11.5.2008] (príspevkov 0)
Dragon Tiger Gate
[ 15.4.2008] (príspevkov 2)
Linkin Park 17.juna 2008 Brno-Velodrom
[ 13.4.2008] (príspevkov 0)
My Chemical Romance 30.10.2007 Bratislav...
[ 13.4.2008] (príspevkov 4)
My draw's
[ 15.3.2008] (príspevkov 1)